Wethouder Annette Valent (l) met Jan Alleman en Willeke de Jong.
Wethouder Annette Valent (l) met Jan Alleman en Willeke de Jong. (Foto: Theo Annes)

'Draag steentje bij aan herdenkingsbos'

Vervolg van de voorpagina

Ouders kunnen uit zeven boomsoorten kiezen; bomen met elk hun eigen karakter, eigenschappen en symboliek die mogelijk aansluiten bij het karakter van hun kind. Was het uitbundig of juist ingetogen, een laatbloeier, sierlijk of eerder stevig geworteld? Jan: "Van de gemeente Heerhugowaard hebben we een flinke hoeveelheid bloemzaden ontvangen waarmee we het bos verder kunnen vormgeven."

Ambassadeur

Wethouder Annette Valent draagt het initiatief een warm hart toe en hoefde niet lang na te denken toen ze gevraagd werd ambassadeur te worden van de stichting Bos der Omarming. "Ik vind dit een heel mooie manier om met het verlies van een kind te kunnen omgaan. Deze invulling past beter bij een kind dan een sobere begraafplaats. Zelf heb ik er gelukkig nooit mee te maken gehad, maar ik denk dat iedereen zich kan voorstellen hoe heftig het is om een kind te moeten missen. Mooi dat deze kinderen en hun talenten nu voortleven in een bos."

Actie 'Steentje bijdragen'

De stichting krijgt gelukkig van alle kanten (financiële) steun, waaronder van JCI Heerhugowaard en Stichting Lief Langedijk, maar hoopt dat ook anderen het initiatief willen steunen. Jan: "Wij willen graag een bijzonder ontmoetingsplein creëren in het Bos der Omarming in Geestmerloo, dat gestraat wordt als het labyrint van Chartres. Niet alleen een opvallende blikvanger maar ook en symbool: het labyrint staat voor de weg naar binnen en de weg naar buiten, zonder te verdwalen en het centrum kun je vertalen als je bron of de liefde. We hopen dat mensen hier letterlijk een steentje aan willen bijdragen. Dat kan door € 10,- over te maken op bankrekeningnummer NL60 TRIO 0338 5063 57 onder vermelding van 'Steentje bijdragen'. Dit rekeningnummer kan ook gebruikt worden door iedereen die onze stichting een warm hart toedraagt en een donatie wil doen."

Meer weten over de stichting? Kijk op www.hetbosderomarming.nl.

Draag ook een steentje bij aan het labyrint.