Talent, plezier en lef spatten van het podium!
Talent, plezier en lef spatten van het podium! (Foto: Aangeleverd)

Hoog niveau bij Grote Prijs Trinitas

Hoog niveau bij Grote Prijs Trinitas

HEERHUGOWAARD - De moeder aller talentshows op de televisie is natuurlijk de Soundmixshow. Halverwege de jaren tachtig gaf Henny Huisman het startschot voor wat decennia later een explosie aan talentshows zou opleveren. Inmiddels kan je je niet alleen op gebied van muziek, zang en dans met anderen meten, maar ook op het gebied van huizen verbouwen, taarten bakken en zelfs zwaarden smeden. Maar voor de unieke beleving van een podium vol getalenteerde deelnemers, een deskundige en kritische jury en een enthousiast publiek dat zich mag laten horen in de keuze voor een winnaar, heeft Noord-Holland al bijna dertig jaar De Grote Prijs.

De Grote Prijs van het Trinitas College (waar het Han Fortmann en het Johannes Bosco onder vallen) is al jaren een begrip in Heerhugowaard en omstreken. Waar Henny Huisman de carrière van verschillende nationale artiesten een zetje gaf, heeft De Grote Prijs al honderden scholieren geïnspireerd in het ontwikkelen van hun muzikaal talent. Talloze Noord-Hollandse bandjes zijn in de loop der jaren ontstaan in de gangen van de scholen van het Trinitas College, maar ook voor jongeren die later kiezen voor een beroep in podium- en evenemententechniek is De Grote Prijs een mooie springplank. De Grote Prijs biedt namelijk niet alleen leerervaringen voor muzikale talenten, maar ook voor diegene die liever achter de schermen werken.

Leerervaringen voor talent voor én achter de schermen

Grote finale

En dat was dit jaar weer goed te merken tijdens de voorrondes, vorige maand op het Johannes Bosco. Twee avonden lang stroomde de aula vol met publiek, waren er tientallen leerlingen op de been om achter de schermen alles te regelen en stonden de leerlingen van Han Fortmann en Johannes Bosco nerveus te wachten tot hun moment in de schijnwerpers. Van de bijna vijftig deelnemende acts – instrumentaal, zang en dans – konden er 22 door naar het grote evenement in Cool kunst en cultuur, donderdag 19 en zaterdag 21 maart. Ook dit jaar was het niveau hoog. Ook dit jaar was het een moeilijke opgave voor de jury en liet het publiek zich luid horen voor de optredens die de meeste indruk maakten. Talent, plezier en lef spatten van het podium!

Mis het niet!

Inmiddels zijn de 22 acts die door zijn naar De Grote Prijs bekend. De komende weken zullen zij begeleid en gecoacht worden om zo hun performance nóg indrukwekkender te maken. Zodat het dak eraf kan op 19 en 21 maart! Ook erbij zijn? Kaarten zijn te koop via www.degroteprijs.nl.

De Grote Prijs biedt leerervaringen voor talentvolle jongeren.