Afbeelding
(Foto: HackShield)

Gemeente zoekt Junior Cyber Agents

Gemeente zoekt Junior Cyber Agents

HEERHUGOWAARD - Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Heerhugowaard op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de acht en twaalf jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, wat het lastig maakt om cybercriminaliteit aan te pakken. Via HackShield wil de gemeente ervoor zorgen dat iedereen meer leert over de digitale wereld, zodat ze de online boeven te slim af zijn. Daar is de hulp van Junior Cyber Agents bij nodig. Kinderen die denken kwaadaardige hackers te kunnen opsporen of te slim af te zijn kunnen dit testen door de spannende HackShield game te spelen. Tijdens het spelen leren ze alles over hacken, datalekken en andere online gevaren. HackShield maakt van hen een Cyber Agent die straks al deze gevaren herkent. Daarmee kunnen ze ook anderen waarschuwen en samen zorgen voor een veilige digitale wereld.

Huldiging

De beste Cyber Agents uit Heerhugowaard worden in april gehuldigd op het gemeentehuis. De gemeente ziet hen namelijk als de helden van de toekomst. Ook Langedijk, Haarlem, Koggenland, Den Helder, Heemstede en Alkmaar zijn op zoek naar Junior Cyber Agents. HackShield organiseert in mei een evenement met een speciaal programma waarvoor alle Cyber Agents van bovenstaande gemeenten worden uitgenodigd. Daarnaast maken ze ook nog eens kans op een interne training bij het Openbaar Ministerie. Help mee om de online boeven te pakken en speel HackShield op www.joinhackshield.nl of download de game in de App store.