In dit pand aan de Middenweg in De Noord komt straks Logeerhuis KanZ-zzz.
In dit pand aan de Middenweg in De Noord komt straks Logeerhuis KanZ-zzz. (Foto: Aangeleverd)

Logeerhuis KanZ-zzz gaat door

Logeerhuis KanZ-zzz gaat door

HEERHUGOWAARD - Er is definitief groen licht gekomen voor de bouw van het logeerhuis van de Heerhugowaardse Stichting KanZ. Initiatiefnemers Christiaan Kwint en Marieke Kwint-Bol kregen woensdag 4 maart de sleutel van het pand aan de Middenweg in Heerhugowaard-Noord waar het logeerhuis moet komen. "We willen heel graag begin juni officieel openen. Tot die tijd kunnen we alle handen gebruiken."

Of de plannen allemaal door konden gaan, was lange tijd onzeker. "Het was best spannend de afgelopen maanden. In de zomervakantie vonden we een prachtig pand waar we héél graag een logeerhuis van wilden maken. We reden zelfs tussendoor van ons vakantieadres terug naar Heerhugowaard voor een bezichtiging. En vanaf onze tuinstoel schreven we direct een projectplan. Daarna vroegen we financiering aan bij de bank. Dat bleek een lesje in geduld te zijn. En in vertrouwen. Van ons, onze Raad van Toezicht, collega's, ouders, maar ook van de makelaar en de verhuurder. Want het duurde en duurde. Uiteindelijk moesten we zelfs overstappen naar een andere bank om de financiering op tijd rond te krijgen. Intussen stond alles stil. In de startblokken, maar we konden nog niet verder. De deadline was 1 maart en die hebben we gehaald want donderdag 27 februari kwam het verlossende woord van de bank. We hebben eindelijk groen licht!"

Hulp gezocht!

Stichting KanZ wil graag zo snel mogelijk van start gaan en zoekt daarom helpende handen. "Kun je schilderen of ben je handig en heb je tijd en zin om ons te helpen? Stuur dan een mailtje naar info@stichtingkanz.nl. Zonder jullie gaan we het niet redden. Ook hebben we iemand nodig met een vracht- of bestelwagen die mee wil om een hoog/laag bad op te halen in Dieren? Bij voorkeur iemand die verstand heeft van het afsluiten van kranen en sanitair, want het bad moet daar nog worden losgekoppeld."

Kijk voor meer info op www.stichtingkanz.com.