VLNR. Henk Blok, Jorien Weel, wethouder Annette Valent en Debby Stam van Team Fit.
VLNR. Henk Blok, Jorien Weel, wethouder Annette Valent en Debby Stam van Team Fit. (Foto: Theo Annes)

Drie onderscheidingen voor sportkantines Heerhugowaard Sport NV

Drie onderscheidingen voor sportkantines Heerhugowaard Sport NV

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaard Sport NV heeft voor alle drie horeca-afdelingen - Waardergolf, Deimoshal en sporthal de Draai - maandag 9 maart de bronzen onderscheiding van Team Fit ontvangen. Annette Valent-Groot, wethouder Sport in de gemeente Heerhugowaard, ontving de drie certificaten uit handen van Debby Stam van Team Fit.

Team Fit staat voor een aantrekkelijk assortiment met normale artikelen en daarnaast ook een gezondere keuze. Lekker, leuk en verantwoord dus. Het assortiment sluit prima aan bij de Richtlijnen Gezondere Sportkantines van het Voedingscentrum, onder het motto 'Gezond voedsel draagt bij aan een beter leven'. Overgewicht bij kinderen en volwassenen neemt nog steeds toe en heeft grote invloed op de gezondheid. Wie vroeg begint met een gezonde levensstijl heeft daar later profijt van.

Bronzen onderscheiding

De sportkantine in Waardergolf ontvangt dit jaar voor de tweede keer de bronzen onderscheiding. Jorien Weel, hoofd horeca-afdelingen: "Afgelopen jaar hebben we in de Waardergolf veel positieve reacties vanuit het publiek mogen ontvangen, wat ons heeft doen besluiten om de gezondere sportkantine ook toe te passen bij de twee overige horeca-afdelingen. Behalve een verbeterd assortiment is de omzet in de sportkantine Waardergolf met zeven procent gestegen."

Ook sportverenigingen

Heerhugowaard Sport N.V. stimuleert ook sportverenigingen deze overstap te maken. "In het afgelopen gebruikersoverleg is hier wederom aandacht aan besteed", aldus Henk Blok, directeur Heerhugowaard Sport NV.