Aan aandacht geen gebrek bij Auto Waard.
Aan aandacht geen gebrek bij Auto Waard. (Foto: Aangeleverd)

Marktfestijn Auto Waard druk bezocht

Marktfestijn Auto Waard druk bezocht

HEERHUGOWAARD - Het bedrijf is de spreekwoordelijke smeerolie voor heel veel autobedrijven in Noord-Holland. De banden, de technische onderdelen, de noodzakelijke vloeistoffen: in de meeste gevallen komen ze van Auto Waard Heerhugowaard bv of de nevenvestiging in Schagen. Slechts één keer in de twee jaar treedt Auto Waard zelf op de voorgrond: tijdens het tweejaarlijkse Marktfestijn waarop de groothandel zijn assortiment aan belangstellenden toont en zijn klanten met stands hun producten en specialisaties etaleren. Donderdag 5 maart was het weer zover: tientallen Noord-Hollandse ondernemers gaven acte de présence aan de Zeppelinstraat in Heerhugowaard.

"Wij tonen wat wij zelf in huis hebben, maar de show is vooral bedoeld als geste aan onze relaties", vertelt Paul Vreeburg, eigenaar van Auto Waard. "Wij ontzorgen hen met een feestelijk event met livemuziek en een hapje en drankje, maar bieden ook een podium voor onze klanten om elkaar beter te leren kennen. Op een dag als vandaag worden nieuw zakelijke contacten gelegd en bestaande relaties bekrachtigd."

Ferrari

Blikvanger op de show zijn een Ferrari California en een Ferrari 360 Modena, die verhuurd worden door Drive the Passion. "Uiteraard op en top comfort met een topsnelheid die rond de 300 kilometer per uur ligt", aldus Amee Ederveen van Drive the Passion. Even verderop etaleert Facom in een bedrijfsbus een gehele uitrusting aan gereedschappen. "Wij verkopen niet alleen afzonderlijke gereedschappen, maar richten complete werkplekken in inclusief kasten en verrijdbare gereedschapswagens", verklaart Paul Möller. Er is ook veel verfijnde techniek te zien, zoals dieselverstuivers. Of beter gezegd een machine van Diesel Büchli die aantoont of die dure dieselverstuiver wel echt kapot is. "Daar is veel behoefte aan, omdat er nu veel onnodige reparaties plaatsvinden", vertelt Hans Gerrits namens de onderneming. Aan belangstelling hebben hij en zijn product niet te klagen, maar dat geldt voor vrijwel elk bedrijf deze dag.