Dick Bink (l) van de Voedselbank en Nico Klaver van Stichting Nut flankeren Peter de Nijs en Ron Karels van Museum BroekerVeiling.
Dick Bink (l) van de Voedselbank en Nico Klaver van Stichting Nut flankeren Peter de Nijs en Ron Karels van Museum BroekerVeiling. (Foto: Aangeleverd)

Appeltaartactie smaakt naar meer

HEERHUGOWAARD - Het kan soms raar lopen. Ben je op het juiste moment op de juiste plaats dan kunnen er soms kleine wondertjes gebeuren. Stichting Nut, de Voedselbank en Museum BroekerVeiling kunnen daarover meepraten.

De Stichting Nut in Heerhugowaard had vernomen dat de BroekerVeiling niet alleen het museum maar ook de horeca moest sluiten vanwege de coronacrisis. De koks van het restaurant hadden dus niets meer te doen. De medewerkers van de Heerhugowaardse verpleeg- en bejaardenhuizen daarentegen hadden het juist erg druk en wat extra waardering daarvoor zou zeker op z’n plaats zijn. Ook de bewoners verdienden extra aandacht, omdat bezoek niet meer mogelijk was. Hoe kun je van de nood en deugd maken? In samenwerking met Museum BroekerVeiling zette Stichting Nut een actie op touw. Vele vrijwilligers, waaronder die van het museum, werden appels geschild en taarten gebakken. Uiteindelijk konden er in totaal vierhonderd appeltaarten uitgedeeld worden bij de Heerhugowaardse bejaarden- en verzorgingshuizen.

Mooie opkikker

Toen vertegenwoordigers van de Voedselbank en de Stichting Nut elkaar vervolgens tegenkwamen, leidde dat contact bovendien tot een extra gift van appeltaarten, nu ook aan de cliënten van de Voedselbank, afdeling Heerhugowaard. In deze moeilijke en bijzondere tijd een mooie opkikker. Donderdagochtend 30 april werden 75 heerlijk versgebakken appeltaarten met slagroom bezorgd bij het uitdeelcentrum van de Voedselbank, achter het Kunstkerkje aan de Stationsweg in Heerhugowaard.


De voedselbank is er voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt en speciaal in deze moeilijke periode. Benieuwd naar de voorwaarden? Bel 072-5401592.