Overhandiging van het eerste exemplaar, met vlnr. mevrouw Schouten, Frits Weel en Gabriele Kasten.
Overhandiging van het eerste exemplaar, met vlnr. mevrouw Schouten, Frits Weel en Gabriele Kasten. (Foto: Aangeleverd)

Gouden Dagen-doeboek voor senioren Pieter Raat Stichting

HEERHUGOWAARD - Ze is heel blij met het 'Terug in de tijd-doeboek' van Gouden Dagen Heerhugowaard, want ze is gek op puzzelen en spelletjes, vertelt mevrouw Schouten, cliëntenraadvoorzitter van Pieter Raat. Donderdagmiddag 28 mei overhandigde Gouden Dagen-voorzitter Frits Weel haar in aanwezigheid van Pieter Raat-bestuurder Gabriele Kasten het allereerste exemplaar.

"Een heel mooi gebaar dat Gouden Dagen Heerhugowaard dit doeboek cadeau doet aan alle cliënten van Pieter Raat, waaronder de senioren van woonzorgcentrum De Raatstede en Hugo-Waard. Ik vind het een eer dit eerste exemplaar te mogen ontvangen."

Feest van herkenning

"Het doeboek staat boordevol woordzoekers, puzzels, makkelijk te maken knutselwerkjes, heerlijke hapjes, een binnenhuisbingo en nog heel veel meer", vertelt Frits Weel. "Nu de senioren noodgedwongen veel meer thuis zijn, proberen we er het beste van te maken. Eerlijk is eerlijk, wij denken ook met weemoed terug aan vroeger en aan de tijd voor corona. We hopen dat dit boek zorgt voor de nodige uurtjes afleiding bij senioren en hopelijk een glimlach zo nu en dan. Voor ons was dit boek een feest van herkenning", aldus Weel. "Dat prettige gevoel, dat gouden geluksmomentje, wensen we alle senioren toe." "Net als mevrouw Schouten zullen ook onze andere cliënten blij zijn met het boek", verwacht Gabriele Kasten. Naast de bewoners van woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Waard, ontvangen ook de thuiszorg- en thuisondersteuningscliënten, de senioren die gebruikmaken van maaltijdservice Tafeltje Dekje en deelnemers aan de welzijnsactiviteiten van Pieter Raat een exemplaar.