Elly Mens (r) schenkt namens de Rotary smakelijke banketstaven, Frits Weel van Gouden Dagen (l) neemt ze met liefde aan.
Elly Mens (r) schenkt namens de Rotary smakelijke banketstaven, Frits Weel van Gouden Dagen (l) neemt ze met liefde aan. (Foto: Theo Annes)

Rotary speelt voor Sinterklaas

HEERHUGOWAARD – “Sinterklaas bestaat!”, aldus een opgetogen Frits Weel. De voorzitter van Gouden Dagen Heerhugowaard nam dinsdagmiddag 1 december een grote partij verrukkelijke banketstaven in ontvangst, als cadeautje voor de senioren in Heerhugowaard. Dat gebeurde bij woonzorglocatie De Raatstede van Pieter Raat, waar momenteel de laatste hand wordt gelegd aan een grootse verbouwing. “Senioren zijn zo gewend Sinterklaas en kerst te vieren zoals ze dat kennen. Dat er juist nu op deze manier aan hen wordt gedacht, is fantastisch!”

Serviceclub schenkt banketstaven aan Waardse senioren

De in totaal 575 ambachtelijk vervaardigde banketstaven van patisserie A.C. de Boer uit Alkmaar, elk voorzien van een bijpassende rijm, werden geschonken door Rotaryclub Langedijk-Geestmerambacht. Volgens Ellie Mens, huisarts in Heerhugowaard en tevens voorzitter van de serviceclub, is dit een mooie manier om de ouderen in deze tijd een hart onder de riem te steken. “We lossen het coronaprobleem er natuurlijk niet mee op, maar deze lekkernij vormt hopelijk wel een klein lichtpuntje.” De Rotary Langedijk- Geestmerambacht organiseert jaarlijks meerdere acties voor het goede doel. “Dit jaar hebben we onder meer banketletters gedoneerd aan de Voedselbank Langedijk. Omdat onze Santa Run voor het goede doel dit jaar helaas niet door kan gaan, hebben we deze actie voor de senioren bedacht”, aldus Jim Tesselaar van de fundraisingcommissie van de Rotary, die na een naamsverandering voortaan actief zal zijn als Rotaryclub Dijk en Waard. “Fijn om op deze manier iets voor een ander te kunnen betekenen.”

Oog voor eenzame ouderen

Weel noemt het heel bijzonder dat er aan de senioren gedacht wordt, juist in de decembermaand. “De Rotary heeft net als Gouden dagen oog voor eenzame ouderen.” Naast de bewoners van De Raatstede, zijn de banketstaven door vrijwilligers ook verspreid naar bewoners van woonzorgcentrum Hugo-Waard, het Arboretum, alle aanleunwoningen, bij VivaZorg-groep Forum, alle thuiszorgcliënten van Pieter Raat, NOC De Noord, Rustenburgerhof en nog meer senioren in de wijk. De lekkernijen werden met dankbaarheid ontvangen.