Dick Winkelhuis en Henk van Hylckama Vlieg.
Dick Winkelhuis en Henk van Hylckama Vlieg. (Foto: Theo Annes 06 53328812)

Ondernemersprijs 'Henk van Hylckama'

ALKMAAR – Ondernemers kunnen zich weer aanmelden voor de ondernemersprijs ' van Hylckama Vlieg Ondernemersprijs 2021'. De onderscheiding en geldbedrag van 30.000 euro zijn voor de winnende ondernemer die twee tot vijf jaar ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en zijn potentieel kan aantonen.

Ondernemers kunnen zich weer aanmelden

Henk van Hylckama Vlieg, oprichter van de VLIEG Advies Groep, riep de ondernemersprijs twee jaar geleden in het leven om jonge ondernemingen na hun start-up in de volgende fase een ‘vliegende vervolgstap’ te kunnen laten maken.


"Die eerste jaren zijn voor starters ontzettend lastig", weet Dick Winkelhuis, die samen met Henk de ondernemersprijs vorm gaf. "Zeker nu in deze onzekere coronatijden. Startende ondernemers zijn die eerste jaren meestal snel door hun geld heen en hebben een financiële injectie nodig om verder te groeien. Daar kan deze prijs goed bij helpen. Naast het bedrag dat in twee jaar tijd in termijnen wordt uitbetaald bieden we ondernemers ook een podium en erkenning om verder te bouwen."

Pitch

Ondernemers kunnen zich vanaf nu melden. Na een eerste check mogen de geselecteerden een pitch houden. "Daar zaten twee jaar geleden prachtige ondernemingen tussen. De deskundige jury bestaat uit Henk van Hylckama Vlieg, Dick Winkelhuis, Patrick Oud en Zakenvrouw van het jaar 2017 Elske Doets. We kijken naar zaken als een businessplan, financiële onderbouwing, ontwikkeling van het bedrijf en hoe er gebruik wordt gemaakt van de moderne media. De winnaar kan met de vHVOP in zijn bedrijf een belangrijke stap voorwaarts maken. Niet alleen is er een aanzienlijk geldbedrag aan verbonden dat uiteraard in de onderneming geïnvesteerd dient te worden, de winnende onderneming wordt ook nog eens twee jaar lang begeleid. Uit drie genomineerde bedrijven kiezen we de uiteindelijke winnaar. Maar meedoen is al een eer en genomineerd worden een erkenning."

Creativiteit

Naast de vliegende vervolgstap voor de winnaar wordt de vHVOP door Dick Winkelhuis en Henk van Hylckama Vlieg gezien als een impuls in de regio Noord-Holland Noord om innovatief en ondernemend te zijn. "Ik zie creativiteit als een van de belangrijkste aspecten van goed ondernemerschap", zegt Henk van Hylckama Vlieg. "Daarnaast is zorgen voor een financiële buffer essentieel en dient de ondernemer over doorzettingsvermogen te beschikken, zodat je bij onverwachte tegenslagen goed kunt schakelen."


De inschrijving is geopend. Ondernemers kunnen zich aanmelden op www.vhvop.nl.