De kinderen kunnen niet wachten om hun eigen schoenendoos vol kleine cadeautjes open te mogen maken.
De kinderen kunnen niet wachten om hun eigen schoenendoos vol kleine cadeautjes open te mogen maken. (Foto: Picasa)

Schoenendozen voor Roemeense kinderen

LANGEDIJK - Al heel wat jaar staat de maand november in het teken van de schoenendozenactie van de stichting Childscarefoundation. Hierdoor wordt hulp gegeven aan kansarme kinderen in Roemenië. De ouders van deze kinderen hebben vaak geen geld om goed voor hun kinderen te zorgen, laat staan om ze een kerstcadeau te geven.

Al vele jaren brengt de stichting deze arme kinderen schoenendozen gevuld met leuke cadeautjes. De gevulde schoenendozen worden traditiegetrouw vlak voor Kerstmis uitgedeeld aan de armste kinderen. Cadeaus zijn een luxe die voor deze kinderen geen vanzelfsprekendheid is. Ze kunnen dan ook niet wachten om hun eigen schoenendoos vol kleine cadeautjes open te mogen maken.

Hoe doet u mee?

Neem een standaardmaat schoenendoos zodat ieder kind een ongeveer even groot pakket krijgt. Kies voor een pakket voor een jongen of een meisje en zet de leeftijd erbij; 2-4, 5-9 of 10-14 jaar. Vul daarna het pakket met spulletjes, kijk hieronder voor tips. Voor het transport vraagt de stichting een bijdrage van € 6,- per pakket, u kunt dit in een envelop stoppen en op het pakket vastplakken. Tips voor de inhoud: liniaal/ geodriehoek; schriften/ hobbylijm/ tekenpapier/schaar/ pennen/ potloden; kaarsen/kerstversiering; puntenslijper/gum; kleurboek/vouwbladen; muts, sjaal, wanten; pleisters/ kam/ borstel; badschuim/zeep/ tandenborstel/ tandpasta; handdoek/ washand; nieuw ondergoed/sokken. Het pakket inleveren kan tot 11 december. Belt u van te voren naar 06-23256122, afleveradres is Weidemolen 5 in Noord-Scharwoude. De pakketten zullen rond de kerst worden overhandiging. Hierbij worden ook foto's gemaakt, de reportage zal rond februari 2021 klaar zijn.


Meer weten? Bel Jan Molenaar via 06-23256122, mail naar info.childscarefoundation@gmail.com of kijk op www.childscarefoundation.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding