Tijdens de bijeenkomst kan de naam van uw overleden dierbare genoemd worden en een kaarsje worden aangestoken.
Tijdens de bijeenkomst kan de naam van uw overleden dierbare genoemd worden en een kaarsje worden aangestoken. (Foto: Pixabay)

Ik mis je, daarom steek ik een kaars voor je aan

BROEK OP LANGEDIJK - We hebben een bijzonder jaar achter de rug waarin veel mensen persoonlijke tragedies hebben meegemaakt. Voor velen is het ook moeilijk geweest om op normale wijze afscheid te nemen van een dierbare en om daarna het verlies een plek te geven.

Rituelen kunnen hierbij helpen. De Trefpuntkerk in Broek op Langedijk organiseert vrijdag 18 december een online herinneringsbijeenkomst. Deze is bedoeld voor iedereen die het afgelopen jaar (of langer geleden) een geliefde heeft verloren en deze wil gedenken door het aansteken van een kaars en het noemen van de naam.

Leegte en gemis

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Of dit het afgelopen jaar was of al jaren geleden, het verdriet, de leegte en het gemis blijft. Deze bijeenkomst is bedoeld om stil te staan bij dit verlies. Voor mensen is het fijn om op positieve wijze hun overleden dierbare te kunnen herdenken. Iedereen kan zich aanmelden, gelovig of niet.

Samen herdenken

Brandende kaarsjes, mooie muziek, teksten en gedichten zijn de ingrediƫnten van deze bijeenkomst. Om 19.30 uur begint het programma. Dit is alleen online te volgen (in beeld en geluid) via www.herinneringsbijeenkomst.nl. Tijdens de bijeenkomst kan de naam van uw overleden dierbare genoemd worden en kan een kaarsje voor hem/haar worden aangestoken.


Aanmelden kan via www.herinneringsbijeenkomst.nl. Of bel 06-53212444.