De juffen en meesters van obs Atalanta laten via een lieve tekst op het raam van de school weten dat ze aan de kinderen denken.
De juffen en meesters van obs Atalanta laten via een lieve tekst op het raam van de school weten dat ze aan de kinderen denken. (Foto: Theo Annes)

Juf Lucinde van obs Atalanta: 'Petje af voor al die lieve ouders'

HEERHUGOWAARD - Niet alleen voor kinderen, ook voor de juffen en meesters van de Heerhugowaardse basisscholen is het behoorlijk omschakelen. Zo ook voor Lucinde Kramer, die lesgeeft aan de kinderen van groep 3/4 van obs Atalanta in Stad van de Zon. "Petje af voor al die lieve ouders die zo ontzettend hun best doen!"

Leerkrachten missen leerlingen tijdens coronacrisis

De kinderen hebben nu al drie weken thuis les. Een periode die Lucinde als 'heel gek' heeft ervaren. "De eerste paar dagen zijn wij druk bezig geweest met het opzetten van alle lessen die wij wilden laten doorgaan. De werkjes van groep 3 hebben wij naar alle kinderen toegebracht. Het werk van de groepen 4 en hoger konden we, grotendeels, digitaal realiseren."Ouders die vragen hadden konden de leerkracht tussen 10.00 en 12.00 uur via de mail bereiken. "Na een paar dagen liep het allemaal en werd het iets stiller. Nu krijg ik meer mailtjes waarin kinderen schrijven dat ze hun klasgenootjes zo missen, dat gaat me wel aan mijn hart. Dan maak ik een filmpje of bel ik even met ze en hoop dat ik zo een beetje kan helpen. Zo proberen mijn collega's en ik op onze eigen manier (dagelijks) contact te houden met de ouders en kinderen." Want ze mist de kinderen enorm! "De vrijdag van de eerste week zouden we meester- en juffendag houden op school, maar dat kon nu natuurlijk niet doorgaan. ’s Ochtends kreeg ik van de kinderen uit mijn klas een héél lief filmpje waarin ze allemaal iets liefs zeiden... Toen had ik het echt wel moeilijk."

Gynzykids

De leerkrachten hebben via Microsoft Teams contact met elkaar. "Ook videobellen en chatten we. Het is fijn om zo met elkaar in contact te blijven en op afstand dingen te regelen. Verder vul ik mijn dagen met het bijwerken van administratie." Lucinde heeft ook de mogelijkheid om de vorderingen van de kinderen bij te houden. "Via het platform Gynzykids maken ze hun reken- en spellingslessen. De leerkrachten zetten de lessen klaar en het systeem registreert precies hoe ze het maken. Ideaal! Ook kunnen ze

Lees verder op pagina 8