Vanaf het balkon van Hugo-Waard is de krijttekening goed te zien.
Vanaf het balkon van Hugo-Waard is de krijttekening goed te zien. (Foto: DPRS)

'Hou vol, bewoners Hugo-Waard'

HEERHUGOWAARD - Bewoners en personeel van woonzorgcentrum Hugo-Waard werden de afgelopen week blij verrast door zes kinderen van de Pater Jan Smitschool en de Familieschool uit Heerhugowaard. Zij hadden de parkeerplaats versierd met stoepkrijt en een bemoedigende boodschap: “Hou vol”.

Door de coronamaatregelen mogen de ouderen geen bezoek ontvangen, waardoor de krijtende dames op de lege parkeerplaats aan ruimte geen gebrek hadden. Ze leven vooral erg mee met de ouderen, voor wie verveling en eenzaamheid op de loer ligt. “Mijn dochter en ik besloten daarom om, samen met haar vriendinnen, alle opa’s en oma’s een hart onder de riem te steken”, legt vader Marcel Snoek uit aan NH, nieuwspartner van Rodi Media.

'Goed op de hoogte'

“De jongste van het stel is acht en de oudste is tien. Die meiden begrijpen, ondanks hun jonge leeftijd, heel goed wat er aan de hand is. Maar het heeft helemaal geen nut om kinderachtig over de situatie te doen”, stelt Snoek. “Ze kijken met het nieuws mee en zijn goed op de hoogte. Wij zijn daar heel open en transparant in.”

Daverend applaus

Voor de samenwerking was het voor de hechte groep vriendinnen niet altijd even makkelijk om anderhalve meter afstand te bewaren tijdens het kleuren. Toch leverde het resultaat een daverend applaus op van het toekijkend personeel op het balkon.

Warme steun

“Wij houden vol! Dankzij alle warme steun die wij van jong en oud ontvangen”, reageerde het zorgcentrum in een bericht op Facebook. “Wat waren onze medewerkers en cliënten van Hugo-Waard verrast toen zij vandaag uit het raam keken. Bedankt buurtkinderen voor dit lieve gebaar.”