Afbeelding
(Foto: Piet Konijn)

Ingezonden brief

Paaltjes- en bordjesjungle

'Ik liep er al een tijdje mee rond. Op een goede dag ben ik gaan wandelen, nam mijn camera mee en deed een klein onderzoekje naar verkeersborden, straatnaamborden en ander gebeuren in mijn naaste omgeving, de Raadhuisbuurt, binnen een straal van 300 meter van mijn woning. En wat komen we dan zoal tegen: een bordje bij een kinderspeelplaats, dat hondlief daar niet mag poepen. Hondlief kan niet lezen en een ongeluk zit in een klein poepje. Baasje weet toch wel dat daar hondlief niet mag worden uitgelaten (of is het baasje misschien een beetje hoogblond?). Onnodig bordje!


Aan de overkant twee palen in de grond, één met een verkeersbord, de ander met een bordje van de Hugo Hopper. Dit alles binnen een meter van elkaar (zie foto). Zet ze bij elkaar, dat scheelt weer een paaltje.


Laatste voorbeeld. We verlaten met de auto het parkeerterrein aan de Basiusstraat tussen de beide appartementencomplexen. We slaan links of rechts af. Wat staat er op het bord? Onleesbaar. Zo kan ik nog wel een x-aantal voorbeelden geven van overbodige, onnodige of onleesbare paaltjes en bordjes. Ik zou zeggen: gemeente doe er eens iets aan.'

Piet M. Konijn Heerhugowaard

Afbeelding