'Trots op al die lieve ouders'

Vervolg van de voorpagina


daar oefenen met de verschillende leerdoelen als verdieping van dat wat ze net gemaakt hebben. Voor groep 3 met Veilig Leren Lezen is dat wel nog lastig, dat gaat allemaal in werkboekjes."

Schooltje spelen voor het 'echie'

Niet alle kinderen kunnen zich thuis even goed concentreren op hun schoolwerk. Voor hen heeft Lucinde een paar tips: "Maak samen met je ouders een rooster, net zoals wij in de klas hebben. Spreek af wanneer je aan het werk gaat en wanneer het even tijd is voor een pauze. Als je weet wat er allemaal moet gebeuren en gaat komen kan dat rust in je hoofd geven. Spreek bijvoorbeeld ook af wat je mag doen als je iets af hebt, om jezelf een beetje te motiveren! Ik zie ook kinderen die nu hun eigen werktafeltje hebben in huis. Maak voor jezelf een lekker plekje om te kunnen werken. Eigenlijk is het een beetje schooltje spelen, maar dan nu even voor het 'echie'.


Lief voor jezelf

Maar het belangrijkste is denk ik dat je nu ook lief bent voor jezelf. Lukt het allemaal even niet? Gun jezelf dan de tijd om tot rust te komen. Dat werkje ligt er straks ook nog wel. Het is allemaal al gek genoeg. En petje af voor alle lieve ouders die zo hun best doen! Hun eigen werk dat doorgaat, kinderen de hele dag thuis die ook weer hun eigen werk hebben om te maken en de vragen die ze daar over hebben... Wij zijn als leerkrachten supertrots op de ouders!"