De drie koks van restaurant China hebben een schat aan ervaring.
De drie koks van restaurant China hebben een schat aan ervaring. (Foto: Theo Annes)

Nieuw Chinees-Indisch restaurant China heeft voor elk wat wils

HEERHUGOWAARD - Gezellig een avondje smullen met familie, vrienden of collega's? Ga dan eens naar Chinees-Indisch restaurant China aan de Raadhuisstraat 1c in Heerhugowaard. Hier kan men niet alleen genieten van allerlei verrukkelijke Aziatische specialiteiten, maar ook van klassiekers als carpaccio, geitenkaassalade en warme kersen in Grand Marnier. "Wij hebben voor ieder wat wils", vertelt eigenaresse mevrouw Chang. "Uiteraard is ook aan de allerkleinsten gedacht. Zo hebben we bijvoorbeeld vrolijke aardappelsmilies en visfrietjes."

Sinds december is het restaurant geopend voor het publiek. "Veel mensen weten ons al te vinden", vertelt mevrouw Chang. "Ze zijn nieuwsgierig naar wie wij zijn en wat ze hier kunnen eten." De vier ervaren koks hebben veel ervaring op het gebied van de Aziatische keuken en maken behalve de bekende Chinees-Indische gerechten als dim sum, babi pangang en foe yong hai ook smaakvolle Japanse sushi en teppan yaki (van de bakplaat) klaar. Op de menukaart prijken verder succesnummers als zoete aardappelfrietjes, grote gamba's, allerhande salades, gevulde sweet peppers en een keur aan desserts. "Wij geven de mensen graag wat ze het lekkerst vinden", aldus de vriendelijke mevrouw Chang. "En alles is van heel goede kwaliteit."

Thuisbezorging

Het restaurant kent een all-you-can-eat-concept, indien gewenst inclusief drank. Maar er kan uiteraard ook à la carte besteld worden. Behalve dineren kan er ook geluncht worden (tussen 12.00 en 16.00 uur). Liever thuis eten? Gerechten uit de frituur, van de bakplaat én de sushi kunnen ook worden afgehaald. Of laat ze thuis bezorgen (dit restaurant doet dit als enige in Heerhugowaard). Hiervoor gelden overigens wel andere openingstijden: van 17.00 tot 21.00 uur. De speciale bezorglijn is 072-5715969.

Jarige eet gratis

Mevrouw Chang wil haar gasten zich graag extra welkom laten voelen. Daarom geldt een aantal leuke acties. Senioren van 65 jaar en ouder krijgen bijvoorbeeld € 2,- korting op hun bestelling. Een keuzemenu voor twee à drie personen heb je al vanaf € 14,50. En ben je jarig en kom je met minimaal drie anderen een hapje eten? Dan eet de jarige gratis! Ook voor catering en partyservice kan met bij Chinees-Indisch restaurant China terecht.

Graag vooraf reserveren via 072-5712949. Komende vrijdag gaat de nieuwe website www.china-saikou.nl online.

Wees welkom in het gastvrije restaurant.