Moppereend staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020.
Moppereend staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020. (Foto: Aangeleverd)

Nationale Voorleesdagen in de bieb

HEERHUGOWAARD - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen - van 22 januari tot en met 1 februari - naar de bibliotheek. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen gepromoot. Zo worden kleintjes grote lezers. Er wordt gelezen uit het Prentenboek van het Jaar, 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horácek. De toegang is gratis. In de bibliotheek in Heerhugowaard Centrum wordt woensdag 22 januari om 10.00 uur voorgelezen; in De Noord gebeurt dat donderdag 30 januari om 10.30 uur. 'Snaterwater' is een vrolijke, interactieve peutervoorstelling vol liedjes waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen. Deze voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk is geïnspireerd op het boek 'Moppereend' en zaterdag 25 januari vanaf 14.30 uur te zien in bibliotheek Heerhugowaard. Toegang € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje). Juf Monique van de Clown en de Koffer verzorgt donderdag 30 januari vanaf 15.15 uur een ballonworkshop in de bibliotheek in De Noord. Na afloop gaat iedereen met een mooie ballonfiguur naar huis. Toegang € 2,50.

Nog geen lid?

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de nul en zes jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard, zonder inschrijfkosten te betalen. Ook krijgen ze het vingerpoppetje Moppereend. Kinderen die de activiteiten bezoeken krijgen ook het vingerpoppetje (zolang de voorraad strekt). Om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden om activiteiten van tevoren te reserveren. Dit kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek. In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Deeze is ook te zien op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.