Techniekleerlingen van het Kennemer College volgen met Virtual Reality brillen een les bij Tatasteel.
Techniekleerlingen van het Kennemer College volgen met Virtual Reality brillen een les bij Tatasteel. (Foto: Aangeleverd)

Oriëntatie op toekomst

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Met een bezoek van de eerste klassen aan Choice van het Nova College in Haarlem en een middag bij de Tatasteel Academy in IJmuiden voor de derde klassen, heeft het Kennemer College Beroepsgericht onlangs een kijkje in de toekomst genomen.

Bij Kennemer College Beroepsgericht

Op maandag 13 januari reden er bussen met eerstejaars leerlingen naar Haarlem. In de sporthal van de CIOS-opleiding werd het voorlichtingsevenement CHOICE gehouden van het Nova College. Hier kunnen eerste klassen van het vmbo zich oriƫnteren op een keuze voor het profiel in het tweede leerjaar. Er werden in groepjes opdrachten uitgevoerd binnen de profielen Economie, Natuur&Milieu, Techniek en Zorg&Welzijn. Met o.a. bloemschikken, haarverzorging, water zuiveren en timmeren kregen de leerlingen een goed beeld van de verschillende richtingen. Een wedstrijd glazen stapelen bij de horeca was letterlijk een hoogtepunt (48 glazen!).

TATATSTEEL ACADEMY

De derdejaars techniekleerlingen gingen op dinsdag 14 januari naar de TATASTEEL ACADEMY. In het kader van 'Check de techniek' kregen ze een rondrit over het terrein in combinatie met een bezoek aan de Dompel Verzinkt Lijn 3. Daar zagen ze hoe rollen staal werden voorzien van een laagje zink voor gebruik in de auto-industrie. Onder leiding van MBO-leerlingen van TATASTEEL volgden er opdrachten bij de afdelingen elektrotechniek, werktuigbouw en procestechniek. Met Virtual Reality brillen werd een instructieles bij procestechniek afgesloten (zie foto). De meeste leerlingen waren onder de indruk van TATASTEEL en willen hun toekomst er wel voortzetten. "Het was een toffe dag!"