Afbeelding
Foto moederscheimmoonen-architects)

Zaansport TV met Sportcafé

KOOG AAN DE ZAAN - Aan de voorbereidingstijd kan het niet liggen. Al geruime tijd zijn de medewerkers van Zaansport TV onder leiding van eindredacteur Hans Fiere (RTVZaanstreek - ZaanTV/Zaanradio) bezig om de de eerste uitzending tot een succes te maken. Maandag 27 januari is het zover.

De première van Zaansport TV Sportcafé zal plaatshebben in het Topsportcentrum de Koog aan de Wezelstraat. Maandag 27 januari zullen de opnamen om 20:00 uur.

Fiere is uiterst opgewekt nu het 'echt' gaat gebeuren. 'Het zal een gezellige introductie worden van een nieuw sportprogramma waarbij we een breed sportpubliek proberen te trekken dat later naar onze uitzending(en) gaat kijken. Er is bij deze première een zeer beperkte plaats voor publiek. We moeten eerst uitvinden hoe we dat wellicht in de toekomst anders kunnen doen.

Óp de gastenlijst staat een gevarieerd aantal sportliefhebbers. Zo zal Remco Boer - trainer/coach KZ/Thermo4U - aanwezig zijn, maar ook zijn collega Sandor Rieuwers - Trainer/coach VV Zaanstad Volleybal. Uit de voetbalhoek is René van Elsland - de nieuwe hoofdtrainer Fortuna Wormerveer - aanwezig en zal Armand Ellsworth - voorzitter AV Lycurgus - zijn licht laten schijnen over de Omzoom en andere zaken.

De presentatie is in handen van Kees Klinkenberg. Hij heeft zijn sporen in de Zaanstreek al ruimschoots verdiend en was tot voor kort de stuwende kracht achter Nieuwsblad de Zaankanter en heeft van menig sportwedstrijd verslag gedaan met de pen, maar ook fotografisch en voor Zaanradio.

De opname zal met drie camera's en regie worden geregistreerd en bijna gelijk al op de zender ZaanTV te zien zijn. Ziggo 36 / KPN 1418 / T-Mobile 831 en op Facebook en YouTube van RTVZaanstreek.