Afbeelding
(Foto: (Facebook KFC))

Guillaume Groot bouwt verder

KOOG AAN DE ZAAN- Bij voetbalvereniging KFC zijn ze er blij mee. Guillaume Groot zal ook het nieuwe seizoen de hoofdtrainer zijn bij de club, de Groote Koogsche.

Bestuurlijk was er een unanieme conclusie. Grote tevredenheid over de manier waarop Groot werkt. Een werkwijze die prima aansluit bij de visie van KFC. Binnen de gehele jeugdopleiding van KFC staat opleiden van spelers voorop, met als doel om uiteindelijk de clubkleuren van KFC 1, het vlaggenschip van de vereniging, te vertegenwoordigen.

Voetbal technische Zaken Xander Salden: "Guillaume is een zeer gedreven trainer met veel ambitie. Hij heeft een jonge selectie tot zijn beschikking en weet deze goed te motiveren en dominant en verzorgd voetbal te laten spelen. Het vlaggenschip speelt dit seizoen het beste voetbal sinds de laatste paar seizoenen."

De trainer heeft recentelijk met het bestuur om tafel gezeten. "We hebben daar onze toekomst visie uitgestippeld. Vanaf het moment dat ik een handtekening onder mijn eerste contract heb gezet, zijn er een hoop veranderingen geweest. Eén van de eerste doelstellingen was om een selectie te creëren welke een afspiegeling zou moeten worden van de goede jeugdopleiding. De afgelopen jaren hebben we aangetoond een stabiele tweede klasser te zijn en dit seizoen wilden we vooral doorselecteren met oog op de toekomst. Pure scorebordjournalistiek zou aan de hand van de resultaten een negatief beeld schetsen, maar kijkend naar het spel zijn er voor mij genoeg uitdagingen om de club KFC te leiden naar een ambitieuze plek in de bovenste regionen. Samen met de hardwerkende vrijwilligers en mooie ambitieuze selectie willen we deze club weer kleur geven en gaan we allen een steentje bijdragen aan een mooie toekomst."