Afbeelding
(Foto: Bert Oldenburg)

Expositie 'Ruim Zicht'

ZAANDAM - In de 100 jaar oude optiekzaak van Oogwereld Jongsma aan de Oostzijde wordt kunst gecombineerd met alle aspecten van het zien. In dit kader exposeert Stella Burggraaf tot eind februari in de vitrines tussen de brillen haar nieuwste polder- en kustlandschappen.

Het Noord-Hollands landschap is een belangrijk onderwerp in het werk van Stella Burggraaf. De landschappen die zij maakt zijn geen registratie van de werkelijkheid. Zij schildert impressies van de polder en kust zoals je die in Nederland kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon waaromheen zij haar eigen beeld creƫert; ruimtelijk en simpel. Zij zoekt naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten.

De expositie 'Ruim Zicht' gaat over het eindeloze perspectief van het Hollandse vlakke land, dat door de bebouwing meer en meer aan het verdwijnen is. Details zul je in de olieverf schilderijen van Stella Burggraaf niet tegenkomen. Het werk gaat over ruimte, kleur en vlakverdeling. 'Ruim Zicht' is uiteraard ook een knipoog naar het brillenassortiment.

In 2003 studeerde Stella Burggraaf af aan de Wackers Academie in Amsterdam. De getoonde landschappen zijn gemaakt in haar atelier in Westknollendam.

Op zaterdag 8 februari is er een 'Meet & Greet' en is de kunstenares aanwezig van 13.00 tot 16.00 uur om het werk, indien gewenst, toe te lichten. De expositie is te zien tot 29 februari 2020.

Afbeelding
Afbeelding