Samen lopen vlnr Niels Leugen, Max van Dijk, Vito Havik, Olger ter Haak, Dennis Brouwer en Cayro Blank
Samen lopen vlnr Niels Leugen, Max van Dijk, Vito Havik, Olger ter Haak, Dennis Brouwer en Cayro Blank (Foto aangeleverd)

Cayro Blank in actie voor bijzonder initiatief

STREEK - Als voetballer lijkt het gewoon om te kunnen sporten. Je kijkt vaak niet verder dan de bekende neus lang is. Nu is onze streekgenoot Cayro Blank (26) een sporter die dondersgoed weet dat het lang niet allemaal vanzelfsprekend is. Zijn loopbaan tot nu toe werd (te?) vaak onderbroken door blessureleed. Om die reden is het niet vreemd dat Cayro meedoet aan de actie 'Lopen voor Lyme'.

Ter verduidelijking: Lopen voor Lyme is een tweejaarlijks fundrais en awareness event voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. Het doel van het evenement is het creëren van Lyme awareness en het ophalen van fundings voor de patiënten. Tijdens de vorige editie (2018) is maar liefst € 768.186,- opgehaald! 100% van de opbrengst gaat naar patiënten. Iedere gedoneerde euro gaat direct naar de patiënten toe, zonder tussenkomst van onze organisatie of andere partijen!

De derde editie van Lopen voor Lyme heeft plaats op zaterdag 4 april 2020. De locatie is wederom het prachtige Henschotermeer in Woudenberg. De ziekte van Lyme is de snelst groeiende infectieziekte van Nederland (en Europa). De ziekte wordt veroorzaakt door de Borrelia bacterie die kan worden opgelopen na een tekenbeet. De ziekte van Lyme wordt gezien als een multisysteem aandoening die in verschillende fasen kan verlopen.

Jaarlijks lopen gemiddeld 27.000 Nederlanders Lyme op. 10% van hen houdt ernstige en langdurige klachten en ontwikkelt chronische Lyme (Bron: RIVM).

Één van de eerste tekenen van de ziekte van Lyme KAN een rode kring zijn, ook wel een E.M. genoemd. Deze kring komt niet altijd voor er wordt zelfs gezegd dat de rode kring in 60% van gevallen niet voor komt.

Terug naar Cayro. Op 4 april 2020 gaat hij twee uur lang hardlopen voor Lyme om geld in te zamelen. Dit doet hij voor Ilva, de moeder van Olger, een van zijn beste vrienden. Team "Ilva naar beter" loopt voor Ilva die al zes jaar de ziekte van Lyme heeft. 'Wij (oudste zoon en vriendin) zien al jaren hoeveel invloed deze slopende ziekte heeft. Helaas kunnen we haar niet beter maken, maar hopelijk maken we het financieel mogelijk om bestaande behandeling voort te zetten en aansluitend een nieuwe behandeling op te starten.'

Steun Cayro en het team voor Ilva daarom als lopers met een donatie zodat Ilva de komende jaren steeds stapjes kan zetten naar een beter en minder pijnlijk leven:

https://www.lopenvoorlyme.nl/team/ilva-naar-beter/