Kandidaat-wethouder Zaanstad

STREEK - De fractie van D66 Zaanstad draagt Annette Baerveldt voor als nieuwe wethouder.

Annette is afgestudeerd aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Van 2006 -2018 was zij wethouder in de gemeente Velsen (68.000 inwoners), met in haar portefeuille in die periode o.a. Coördinatie Sociaal Domein, OV, Sport, Recreatie, Toerisme, Kunst & cultuur, en enkele projecten als: het Bunkermuseum, Landgoed Beeckestijn en het ontwikkelen van het profiel IJmuiden Rauw aan Zee.

Annette is goed bekend in de regio en bij samenwerkingsorganen als de VNG en de MRA. Na haar wethouderschap heeft zij gewerkt als programmamanager Duurzaamheid bij PWN. Zij is momenteel raadslid voor D66 in de gemeente Velsen.

Fractievoorzitter Martin Hoek: "Annette is een gedegen, nuchtere bestuurder die wij goed in staat achten om snel de rol van wethouder in Zaanstad over te kunnen nemen. Wij verwachten dat zij vanwege haar jarenlange ervaring en haar persoonlijkheid goed past op deze plek. Wij hebben veel vertrouwen in Annette en kijken uit naar een mooie samenwerking."

Het voorstel is dat Annette Baerveldt de gehele portefeuille van oud-wethouder Sanna Munnikendam overneemt, waaronder Duurzaamheid, Energietransitie, Warmtenet, Cultuur, Toerisme/Evenementen en Streekmarketing, en Democratische Kwaliteit.

De fractie van D66 Zaanstad wil Baerveldt voordragen in de gemeenteraadsvergadering van 30 januari. Daar zal gestemd worden over haar voordracht.