Afbeelding
(Foto: Leontine Mols)

'Het is een goed georganiseerde chaos'

Vervolg van de voorpagina.

"We onderhouden een supergoeie relatie met de mensen van Koel310, die ook meteen in waren voor zo'n XL-sessie. Dus in plaats van de 200 man die er normaal gesproken op af komt, trokken we nu zo'n 600 à 700 bezoekers waarbij twee bands op twee podia ervoor zorgden dat er non-stop muziek te horen was. Zo werd de vaart er goed ingehouden en konden vele muzikanten hun kunnen tonen."

Broedplaats

Na een afwezigheid van ruim zes maanden vindt zondag 26 januari weer een sessie plaats in Koel310. Van der Horst en Kingma: "Deze zondagmiddag zijn er maar liefst 120 inschrijvingen van muzikanten die mee willen doen. Wij hebben de deelnemers weer voorzien van zo'n 30 nummers die deze middag worden gespeeld in de meest uiteenlopende samenstellingen. Naast een broedplaats voor muzikanten, is de sessie altijd een en al gezelligheid voor jong en oud. We gaan er zeker mee door, maar dan wel in een iets lagere frequentie. De organisatie is bijzonder intensief, dus we gaan van een keer per maand naar een keer per kwartaal. Alle mensen die erbij betrokken zijn, doen dat op vrijwillige basis en daar zijn we trots op. Het is voor iedereen een hobby, maar wel eentje die goed georganiseerd is."

De aanvang zondag is 14.00 uur en de klanken klinken tot de klok van 17.00 uur. Muziekliefhebbers zijn van harte uitgenodigd.

Toegang gratis

De toegang is uiteraard gratis! Van tevoren een idee krijgen? Kijk dan op www.jointhebandsessions.nl, waar ook foto's en filmpjes van de diverse sessies zijn te vinden.