Een overzicht van de diverse winnaars.
Een overzicht van de diverse winnaars. (Foto: aangeleverd)

'We richten ons met name op cultuur'

DEN HELDER – De Stichting Kristalhelder reikt dit jaar voor de 33e maal de 'Kristalhelder Jong Talent Prijs' uit. De prijs bestaat uit een financiële bijdrage van € 2.500. De stichting heeft zich ten doel gesteld door middel van het doen van financiële schenkingen aankomend talent in de Gemeente Den Helder in staat te stellen zijn/haar mogelijkheden te ontwikkelen. Tevens heeft zij als doel gekozen de gehandicaptensport financieel te steunen.

Wie wordt het 34e Kristalhelder Jong Talent?

Het bestuur van de stichting bestaat uit: secretaris/penningmeester Notaris Cindy Ruitenberg, algemeen bestuurslid en mede-oprichter Fred Spiekerman (oud directeur Swarovski Nederland), algemeen bestuurslid Monique Post en voorzitter Harry Brinkman. Laatstgenoemde is sinds de oprichting van de Stichting Kristalhelder voorzitter.

"Samen met Fred Spiekerman heb ik op 3 september 1990 de Stichting Kristalhelder opgericht. Dit geschiedde ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor van Swarovski Nederland aan de IJsselmeerstraat in Den Helder.

Het aanstaand najaar ben ik dus 30 jaar voorzitter", meldt Brinkman.

Lees verder pagina 18.


Celina Triest is hét toptalent uit de afgelopen 25 jaar. Ze wordt gefeliciteerd door de voormalige burgemeester Schuiling.
Alex de Jong in de prijzen.
Afbeelding