Erik Bakker in het nieuwe eigen pand.
Erik Bakker in het nieuwe eigen pand. (Foto: JB/RM)

Hoorzorg Bakker klaar voor de toekomst

DEN HELDER - Hoorzorg Bakker is onlangs verhuisd van het ene pand in de Baljuwstraat naar een eigen pand aan dezelfde straat. "Het is slechts een afstand van 40 meter, maar wat zijn we blij met deze stap", zegt Erik Bakker over de recente verhuizing. Twee weken geleden gingen de deuren open van de hagelnieuwe Hoorzorg Bakker in het pand dat totaal werd gestript. "We hebben het maar meteen goed aangepakt met het oog op duurzaamheid. We beschikken nu over vloerverwarming, een warmtepomp en met een paar maanden liggen er zonnepanelen op het dak. Kortom, we zijn klaar voor de toekomst."

Erik Bakker die sinds '82 het vak van audiciën uitoefent, is een goeie bekende in Den Helder waar het gaat om de uitstekende service die wordt verleend bij gehoorproblemen. "Ik heb er vanaf eind 2015 voor gekozen om geheel zonder contracten bij zorgverzekeraars te werken, zodat ik vrij ben in de keuze van de producten. Ik kan als geen ander inschatten wat een cliënt nodig heeft, zonder dat we duurder zijn dan een ander. De klant weet altijd waar hij of zij aan toe is. Daarnaast regelen we de benodigde paperassen voor het indienen van de rekening bij de zorgverzekeraar. We zorgen ervoor dat ze altijd wel een vergoeding ontvangen. Op deze wijze willen we de cliënt zoveel mogelijk ontzorgen", zegt Bakker die elke vrijdag op Texel als audiciën werkzaam is. In de winkel in Den Helder krijgt Erik waar nodig hulp van zijn dochter Marianne en verzorgt zijn echtgenote Rolien de broodnodige administratie.

Door de jaren heen hebben de ontwikkelingen op het gebied van de audiciën niet stilgestaan. "Wat we zien is dat de taboesfeer rondom gehoorproblemen eraf raakt. Een bril is altijd een modeverschijnsel geweest terwijl het gehoorapparaat ab-so-luut niet zichtbaar mocht zijn. Tegenwoordig zijn de apparaatjes zo klein, zowel achter het oor als in het oor, dat ze bijna onzichtbaar zijn. Ook kun je gehoorapparaatjes tegenwoordig streamen met je telefoon zodat je het gehoortoestel op je telefoon naar eigen wensen kan aanpassen en opslaan. De hoortoestellen passen zich aan het gebruik aan en worden daardoor slimmer. Dat is een mooie ontwikkeling", stelt Erik Bakker die met de regelmaat van de klok op route is voor bijscholing. "We zijn niet alleen up-to-date in de hoorbranche, maar ook met ons nieuwe pand waar parkeren nooit een probleem is!"

Voor meer informatie zie: www.hoorzorgbakker.nl