Hulp of ondersteuning van onafhankelijk cliëntondersteuner

REGIO - Er kan een moment in het leven komen dat hulp of ondersteuning nodig is. Vaak zien mensen de bomen door het bos niet meer of is het aanvragen erg moeilijk. Gemeentes stellen hiervoor de hulp van onafhankelijke cliëntondersteuners beschikbaar. Deze hulp is gratis. De ondersteuner kent de weg in zorgland en voorziet zorgvragers van informatie en advies.

Elke inwoner in West-Friesland heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Het kan om allerlei vragen gaan: verzorging aan huis, verpleging, zelfstandig blijven wonen, opvoedingsvragen of hulp naar werk. De cliëntondersteuners zijn onafhankelijk, ook al zijn zij werkzaam voor bepaalde zorgorganisaties. Ze bieden verschillende ondersteuningsmogelijkheden aan, waarna de zorgvrager een gerichte keuze kan maken. De cliëntondersteuner helpt ook een beschikking aan te vragen.

Er zijn verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in West-Friesland die onafhankelijke cliëntondersteuning bieden. BuroFlo is daar een van. Cliëntondersteuner Tine van Wel heeft jarenlange ervaring. "Om in een positie te zitten waarin je zorg nodig hebt, geeft al veel spanning. Als je dan ook nog moet uitzoeken hoe je de zorg aan moet vragen, is dat een heel karwei. Ik kan door mijn ervaring snel overzicht en duidelijkheid bieden. Dat geeft rust en zorgt voor goede keuzes."
Op de site van de gemeentes zijn cliëntondersteuners vinden. Meer weten? Mail naar cliëntondersteuner@buroflo.nl of bel 06-18343944. Meer informatie: www.buroflo.nl.