Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Kinepolis deze week: '1917' en 'Elvis'

(Vanaf 08 jan.) Meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

1917

Elvis: That's the Way It is,

(Extra voorstelling Den Helder 14 jan.) Muziekdocumentaire over het legendarische optreden van Elvis Presley in het Las Vegas International Hotel tijdens de zomer van 1970. De documentaire toont zowel de voorbereidingen op als een deel van het legendarische concert. In deze speciale versie van de volledig gerestaureerde en geremixte muziekdocumentaire uit 2000 met geluid in Dolby Digital.

Filmarchivaris en restaurateur Rick Schmidlin slaagde erin maar liefst 30 minuten aan ongezien beeldmateriaal van het concert toe te voegen aan de film.

Dolittle

(Vanaf 15 jan.) Robert Downey Jr. brengt het beroemde personage Dr. Dolittle tot leven in de epische 3D-avonturenfilm Dolittle, voor de hele familie. De excentrieke Dr. John Dolittle leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.

Just Mercy

(Alleen Schagen vanaf 16 jan.) Na zijn studie aan Harvard kan de jonge advocaat Bryan Stevenson kiezen uit tal van lucratieve banen. In plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen.

Hij krijgt steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley. Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian, die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen.

In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

André Rieu 70 Years Young

(Za 18 en zo 19 jan.) André Rieu nodigt het bioscooppubliek over de hele wereld uit om samen zijn verjaardag te vieren met zijn ultieme concert vol muzikale hoogtepunten. Geselecteerd door de maestro zelf, uit zijn luisterrijke carrière tot nu toe.

Deze unieke feestelijke voorstelling voert u mee op een ongelofelijke reis rond de wereld naar de schitterendste concertlocaties van André Rieu, waaronder het Weense Schönbrunn, Radio City Music Hall in New York en het Kroningsconcert in Amsterdam.