Filmtheater de Luxe: And Then we Danced

SCHAGEN - Filmtheater De Luxe vertoont donderdag 13 en vrijdag 14 februari om 20.00 uur de film And Then We Danced.

Al dansend wordt heel subtiel een liefdesverhaal verteld over twee jonge volksdansers in Georgiƫ.

De film bouwt op tradities - traditionele gerechten en Georgische wijn zijn belangrijk - maar er is meer. De dans was een strikt masculien terrein in Georgiƫ. Er was geen plaats voor zwakte en al helemaal niet voor seks. We horen stevige oneliners over Georgische trots.

Het verhaal

Merab, een roodharige danser, laat steeds meer levensplezier en sensualiteit in zijn leven toe. Als er een nieuwe danser bij de groep komt verandert er iets in Merab, een gezeglijke jongen die al jaren met hetzelfde meisje danst. De jongens cirkelen om elkaar hen, worden intiem. Merabs gezicht wordt steeds opener. Er gebeurt ook bij de andere dansers iets: ze roken Engelse sigaretten, feesten, eten, drinken en zingen in weerwil van wat de oudere generatie wil.

Regisseur Akin liet zich door gewelddadigheden gericht op een gaypride in Tbilisi, een paar jaar geleden, inspireren om een film te maken over jonge mensen die meer persoonlijke vrijheid willen. Met o.a. Levan Gelbakhani, Bachi Valishvili en Ana Javakishvili.

Reserveren

Kaartverkoop via de webshop op www.filmtheaterdeluxe.nl of aan de kassa. Toegang 9,-. Zaal open een uur voor aanvang. Meer filmnieuws op www.filmtheaterdeluxe.nl.