Noord-Holland stapt over op digitale tv

REGIO - Noord-Holland maakt in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 maart de overstap van analoge naar volledig digitale televisie.

Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan klanten, alleen maakt niet iedereen daar al gebruik van.

Digitale tv in heel Noord-Holland

Omschakeling

In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt. Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Via ziggo.nl/schakelmee is hierover meer informatie te vinden.

Analoge tv stopt

"Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied", legt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo uit. "Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel.

Netwerk van de toekomst

We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is."

Steun bij omschakeling

Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Naast medewerkers op de callcenters en bestaande servicepunten, bieden extra monteurs aan huis een helpende hand.