Een scene uit Oververhit!
Een scene uit Oververhit! (Foto: aangeleverd)

'Het is een weer-ga-loze voorstelling!'

HEILOO - Stichting Jeugdtheater Heiloo (SJTH) is een jeugdtheatergroep die regionale theatertalenten tussen de 12 en 18 jaar de kans biedt zich met veel plezier te ontwikkelen op het gebied van acteren, dansen en zingen. Al 31 jaar weet SJTH in het eerste weekend van februari met haar familievoorstellingen de zalen vol te krijgen. Op 1 en 2 februari staat de familievoorstelling 'Oververhit!' op het programma in Theater de Beun in Heiloo.

Jeugdtheater Heiloo pakt dit jaar uit met 'Oververhit'

"We vinden het zelf ook een knappe prestatie dat we al 31 jaar lang elke eerste weekend van februari een jeugdvoorstelling op de planken weten te brengen. Helemaal als je bedenkt dat de cast continu verandert. De talenten zijn allen tussen de 12 en 18 jaar oud, dus elk jaar nemen er wel spelers van 18 jaar afscheid en melden zich weer nieuwe jonge talenten aan", zegt Huib van Velthoven, sinds drie jaar secretaris bij SJTH. "Dat geldt overigens ook voor het bestuur dat bestaat uit ouders van de theatertalenten."

Unieke voorstelling

Het uitgangspunt van SJTH is om elk jaar met een eigen geschreven, unieke voorstelling op de planken te verschijnen, inclusief bijpassende dans en zelfgeschreven muziek. "Hiervoor heeft SJTH een zogenaamd 'A-team' samengesteld dat bestaat uit Sanne Himmelreich die tekent voor het schrijven van de voorstelling en de regie, Martina Kaandorp die het dansen en de algehele leiding op zich neemt en Pepijn van de Sande die borg staat voor het muzikale gedeelte. De kostuums en het decor worden ontworpen en gemaakt door een toegewijd team aan vrijwilligers en dat geldt ook voor de grimegroep."

Griezelhotel

De voorbereidingen voor de voorstelling 'Oververhit!' begonnen al direct na 'Het Griezel Hotel', de succesvolle en eveneens uitverkochte voorstelling van vorig jaar. Huib: "Dit is namelijk het moment om nieuwe leden aan te trekken door middel van een auditieavond.

Lees verder pagina 6.


Druk aan de repetitie.