Afbeelding
(Foto: DANIEL VOS)

PUUR Osteopathie en klachten

REGIO - Steeds vaker consulteren mensen een osteopaat bij klachten of pijn. 'En dat is niet voor niets', zo stelt Marga van Genderen osteopaat bij PUUR Osteopathie. "Wij kijken naar het lichaam als geheel om de oorzaak van klachten te achterhalen. De plaats waar pijn wordt ervaren, kan namelijk afwijken van de bron van de klacht. Vergelijk het met de menstruatieperiode. Veel vrouwen ervaren in die periode rugpijn, maar de rug is niet de bron van de klachten. Omdat wij het lichaam zien als een geheel, is osteopathie een zeer effectieve therapie bij terugkerende en chronische klachten, zowel bij volwassenen als bij baby's en kinderen."

PUUR Gaat op zoek naar de oorzaak van uw klachten

Samen met rugpijn en hoofdpijn, behoort pijn aan de nek tot de meest voorkomende reden waarvoor mensen een osteopaat consulteren. Maar ook huilbaby's, zien Marga en haar collega's regelmatig in de praktijk. 'Als osteopaten proberen we de primaire oorzaak van de klacht te achterhalen door de bewegingsmogelijkheid van het gehele lichaam te bekijken. Daarbij kijken we naar spieren, gewrichten en organen. Bij de behandeling gebruiken we uitsluitend onze handen. Hierdoor is het een veilige behandelmethode die de beweeglijkheid en doorbloeding verbetert, waardoor de pijnklachten verminderen.

PUUR Osteopathie heeft vestigingen in Alkmaar en Heerhugowaard (Stationsplein 49) en bij alle locaties kan gratis voor de deur worden geparkeerd. U kunt zowel overdag als 's avonds terecht. Daarnaast is PUUR Osteopathie geregistreerd bij het Register Osteopathie. Dat zorgt ervoor dat de zorgverzekeraars de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoeden bij een aanvullende zorgverzekering. Meer informatie hierover is terug te lezen op de website www.puurosteopathie.nl

Meer weten of direct een afspraak maken? Bel 072 – 561 00 77 of mail naar info@puurosteopathie.nl