Vestigingslocatie Alkmaar.
Vestigingslocatie Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Rode Kruis Noord-Kennemerland groeit

REGIO - De afdeling Noord-Kennemerland van het Rode Kruis bestrijkt het gebied van Heerhugowaard, Langedijk, Alkmaar, Heiloo, Castricum, Akersloot en Limmen en zal het komende jaar verder in omvang groeien. Groei in zowel werkgebied, als in de uitwerking van een drietal programma's: EHBO-opleidingen, Goed voorbereid, Evenementenhulp.

Vraag naar meer vrijwilligers

Met name de evenementenhulp is in 2019 aanzienlijk toegenomen. Cees Kroon, voorzitter van deze afdeling van Rode Kruis: "we bieden ondersteuning bij zo'n 175 evenementen per jaar, zoals in januari Egmond-Pier-Egmond, halve marathon en de tweedaagse wandelmarathon van Le Champion, waar we met zo'n 40 EHBO-ers per dag aanwezig zijn. Maar ook bij diverse kleine evenementen worden we steeds vaker gevraagd. Ook in 2020 zal deze groei doorzetten."

Kroon: "Om al die evenementen goed en professioneel te kunnen bemensen zijn we continu op zoek naar vrijwilligers, die hun EHBO-diploma willen halen en in vervolg daarop het geleerde in de praktijk willen brengen bij de evenementen, waarvoor wij aanvragen ontvangen.

Als je hiervoor belangstelling hebt neem dan contact op Térèzka van den Goorbergh (06-41523249) of stuur een bericht naar helpdesknhn@rodekruis.nl. Kroon vult nog aan dat ook de coördinatie en organisatie qua bemensing uitbreiding vraagt en verwijst hiervoor naar de vacaturetekst voor inzetcoördinator elders in deze krant.

Cees Kroon voorzitter Rode Kruis Noord-Kennemerland.