Naast gebruikelijke vakken krijg je op het Clusius College les in groene beroepsgerichte vakken.
Naast gebruikelijke vakken krijg je op het Clusius College les in groene beroepsgerichte vakken. (Foto: aangeleverd)

Schuin afsnijden of in laagjes knippen?

REGIO - Het Clusius College is een vmbo-school waar groen de rode draad is. Op het Clusius College kun je terecht voor onderwijs op elk vmbo-niveau! Naast gebruikelijke vakken krijg je les in groene beroepsgerichte vakken, met ruimte en aandacht voor duurzaamheid en gezondheid. Zo krijg jij alle mogelijkheden om te werken aan de toekomst van jouw dromen!

Clusius College vmbo en mbo bereidt voor op loopbaan met groeikansen

Bij het Clusius College vinden we belangrijk dat iedereen zich betrokken voelt, kwaliteit nastreeft, zich professioneel opstelt en in vertrouwen met elkaar werkt. Maar waarin het Clusius College zich écht onderscheidt van het andere vmbo is in onze aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit komt natuurlijk het meest terug in de praktijkvakken, maar ook bij allerlei projecten waarbij de theorievakken worden betrokken. Omdat jij deze zaken ook interessant en belangrijk vindt, gaat het leren je gemakkelijker af. Daarnaast heeft het Clusius College relatief kleine scholen waarbij iedereen volop aandacht krijgt. Vestigingen zijn er in Alkmaar, Amsterdam-Noord, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen.

Groeikansen

Op het mbo van het Clusius College kun je kiezen uit 17 mbo-opleidingen, gegeven op drie locaties in Noord-Holland. Alkmaar, Hoorn en Schagen. Wat deze opleidingen met elkaar gemeen hebben: Ze leiden allemaal op voor de groene sector. Een veelzijdige sector die veel meer omvat dan alleen het klassieke boeren bestaan. Van food tot design en van recreatie tot productie. Groen is overal om ons heen. Het is bovendien een sector waarin Nederland een wereldspeler is.

In de praktijk

Vanaf het eerste studiejaar is leren in de praktijk een belangrijk onderdeel van je opleiding. Het Clusius College werkt nauw samen met het bedrijfsleven. Dat betekent dat er lessen op locatie worden gegeven. Daarnaast zijn stages een groot en belangrijk onderdeel van je opleiding. Ook een stage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden en hiervoor wordt door de studenten van het Clusius College dan ook vaak gekozen.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.clusius.nl