De repetities zijn in volle gang.
De repetities zijn in volle gang. (Foto: aangeleverd)

'Het is een weer-ga-loze voorstelling!'

Vervolg van de voorpagina.

Van maart tot eind juni is er elke vrijdagavond tijdens de repetitie een basis gelegd op het gebied van theater, dans en zang. Zo wordt onder andere gewerkt aan het overbrengen van emotie, stemgebruik en houding. In de tussentijd gaat het artistieke team aan de slag met het bedenken van een verhaal en het schrijven van een script voor de nieuwe voorstelling. Dit jaar heeft dat geresulteerd in 'Oververhit!'. Voordat de leden daadwerkelijk aan de voorstelling gaan werken, vindt het jaarlijkse We-Gaan-Er-Weer-Tegen-Aan-Weekend plaats. In dit weekend slapen de leden met zijn allen in een grote tent, krijgen ze verschillende theaterworkshops en wordt het script uitgedeeld. En het spannendste van alles: de rolverdeling wordt bekendgemaakt. Dit jaar beschikken we over 28 spelers die allemaal een rol hebben in het stuk. De invulling daarvan hangt af van de ervaring van de jeugdtalenten."

Puntjes op de i

Van september tot aan begin december wordt elke vrijdagavond gerepeteerd aan het stuk. "Vanaf dan verplaatst de repetitie naar de zaterdagmiddag, zodat langer gerepeteerd kan worden om alle puntjes op de i te zetten. Op 30 november is er een voor-generale repetitie gehouden in Theater De Beun, inclusief kostuums en decor, om de leden al even te laten ruiken aan het echte theaterleven. Daaruit blijkt maar weer dat er niet over één nacht ijs wordt gegaan bij SJTH", zegt Huib wiens dochter Mae (17) ook meespeelt in 'Oververhit!'.

Kennismaking

De Stichting Jeugdtheater Heiloo speelt op 1 en 2 februari in totaal vier voorstellingen. "Het is een hele leuke kennismaking met het theater voor kinderen vanaf 4 jaar en bovendien een inspirerend cultureel uitje voor de hele familie; ook de ouders, opa's en oma's genieten met volle teugen mee. We trekken altijd volle zalen, dus aangeraden wordt om de kaarten zo snel mogelijk te bestellen. Dat kan via onze site www.sjth.nl."

Geheimzinnig

Op de vraag waar Oververhit! over gaat, antwoordt Huib met een geheimzinnige glimlach: "Dát moet men zelf maar komen bekijken. Ik kan alleen maar zeggen dat het een weer-ga-loze voorstelling is! Wie nieuwsgierig is kan alvast de trailer bekijken, die is gemaakt bij de voor-generale, deze is ook te zien op onze website."