De Zonnebloem afdeling Langedijk Noord is weer levensvatbaar.
De Zonnebloem afdeling Langedijk Noord is weer levensvatbaar. (Foto: Pixabay)

Succesvolle wervingscampagne Zonnebloem

LANGEDIJK - De doelstelling van de Zonnebloem om tien nieuwe vrijwilligers te werven in Langedijk-Noord is gelukt.

'We kunnen nog een aantal vrijwilligers gebruiken'

Ad interim voorzitter Chris Feenstra: "Wij zijn volop bezig om de nieuwe vrijwilligers in te werken en de gasten te herverdelen. De gewenste situatie is dat een vrijwilliger drie tot vijf gasten heeft. We kunnen nog een aantal vrijwilligers gebruiken om de gasten op de wachtlijst óók te kunnen opnemen. Een cursus voor de nieuwe vrijwilligers is gepland in maart 2020). De administratie van vrijwilligers en gasten van de afdeling Langedijk- Noord is op een oor na geïntegreerd in de landelijke Zonnebloem administratie, zodat we kunnen beschikken over standaard rapporteringen. Hetgeen de efficiëntie en communicatie aanzienlijk zal verbeteren. Een activiteitencommissie van vijf leden is in het leven geroepen om de activiteiten beter te kunnen begeleiden, momenteel is dit geen sterk punt vanwege onderbezetting."

Heldere afspraken

Feenstra vervolgt: "Het zal nog wel wat tijd kosten om tot heldere afspraken en een goede taakverdeling te komen. Het is nu ook tijd om naar bestuursleden op zoek te gaan, hiervoor is een aantal organisaties / bedrijven benaderd om ons hierbij te helpen. Het ligt in de bedoeling dat kandidaten een geruime tijd meedraaien alvorens zij de bestuursfunctie aanvaarden."

Interesse?

Interesse in zo'n bestuursfunctie? Aanmelden kan bij Maria Boomsma, Platte Ven 47, Noord-Scharwoude, tel 0226-795096, marmaria4@hotmail.com of bij Chris Feenstra, J.A. Rädeckerweg 16, Schoorl, tel 072-5095554, feenstra103@gmail.com.