Het winkelteam van Karsten Travelstore is klaar voor de Grande Opening op 21 en 22 maart.
Het winkelteam van Karsten Travelstore is klaar voor de Grande Opening op 21 en 22 maart. (Foto: aangeleverd)

'Buitengevoel vind je bij ons binnen'

ZWAAG - Op het oude vertrouwde plekje aan de Factorij 9 in Zwaag is iedereen sinds 29 februari weer van harte welkom bij Karsten Travelstore. Het spiksplinternieuwe en duurzame pand past helemaal bij de missie van Karsten Travelstore: de klant zorgeloos laten kamperen, reizen en wandelen. De nieuwe winkel is ruim, overzichtelijk en heeft door de grote glazen pui veel lichtinval. Zaterdag 21 en zondag 22 maart vindt de 'Grande Opening' plaats.

Karsten Travelstore klaar voor feestelijke Grande Opening

Karsten zorgde er na de brand van 9 maart 2018 voor dat het bedrijf op volle toeren bleef draaien. "Eerst in een pand aan De Oude Veiling en later nog met een extra winkel in de Hoornse binnenstad", vertelt pr-dame Jonica Hoff. "In april 2019 ging de eerste paal van het nieuwe pand de grond in. We zijn nu dus bijna een jaar verder en zie wat er staat! Twee jaar na de brand, met het kampeerseizoen voor de deur, kunnen we onze deuren weer openen op ons eigen adres."

Foot Lab en bbq-afdeling

Voor wandelaars is het Foot Lab bij Karsten een waar paradijs. Het aanbod bestaat niet alleen uit wandel- en bergschoenen, rugtassen, kleding en andere benodigdheden voor een zorgeloze wandeling; klanten kunnen hier ook hun voeten laten doormeten. Medewerker Wendy vertelt: "Vervolgens kijken we welke schoen of zool daar het beste bij past. Onze huispodoloog, die 21 en 22 maart ook aanwezig is, voorziet onze klanten desgewenst van advies." Wie het uitgebreide aanbod in de winkel bekijkt, maakt een wandeling over de camping. Althans, zo vóelt het. "Het buitengevoel vind je bij ons binnen. Het assortiment is aangevuld met vouwwagens van Campooz. En ook voor daktenten kunnen klanten nu bij ons terecht. Verder beschikken we nu over een uitgebreide bbq- en buitenkeukenafdeling."

Met onder meer een grote warmtepomp en 250 zonnepanelen op het dak zit het nieuwe pand vol duurzame elementen. Karsten is groener dan ooit. "Tijdens de Grande Opening is onze Karsten Opera Blueline te bewonderen: de groenste Karsten Tent ooit. Hij is gemaakt van oude spijkerbroeken. Bij deze een oproep: lever oude spijkerbroeken vóór 3 mei bij ons in en profiteer van 25 procent korting op een nieuwe broek!" Ten slotte komt Karsten met een nieuwe spaarkaart. "Hiermee kunnen klanten punten sparen voor korting en toffe gadgets, maar krijgen ze ook toegang tot de VIP-avond, workshops én een presentje op hun verjaardag!"

De Grande Opening is zaterdag 21 maart van 9.00 tot 17.00 uur en zondag 22 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Klanten kunnen deze dagen rekenen op veel 'grande openingsacties' en demonstraties! Ook mogen zij een kijkje nemen in het atelier waar de Karsten Tenten met de hand gemaakt worden.