Golfen is goed voor de gezondheid
Golfen is goed voor de gezondheid (Foto: aangeleverd)

Golfen is goed voor de gezondheid!

Mensen worden steeds ouder, en met ouder worden komen er vaak steeds meer ongemakken om de hoek kijken. Veel van deze ongemakken kunnen op een simpele manier voorkomen worden: ga golfen!

Tijdens een rondje golf loopt een gemiddelde golfer al gauw 10.000 stappen en verbrandt 1200 calorieën. Bewegen is essentieel in het gezond ouder worden. Golf verlaagt bijvoorbeeld het risico op hart-en vaatziekten en diabetes. Kortom: golf is gezond. Daarnaast is golf goed voor de sociale contacten. Het is een sport die met iedereen gespeeld kan worden. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of collega's.

Golf is daarbij een van de weinige sporten waarin het onderling spelniveau niet van belang is. Het kan in wedstrijdverband gespeeld worden, maar ook vooral voor de lol. Met natuurlijk na afloop gezellig nazitten met een drankje in het clubhuis of op het terras.

Wil je ook gaan golfen? Golfbaan Dirkshorn introduceert het promolidmaatschap. Word voor 2 jaar lid en ontvang 14 privélessen cadeau (twv. € 700,-). Graag tot ziens bij Golfbaan Dirkshorn. De baan boven het Noordzeekanaal.

Afbeelding