Afbeelding
(Archieffoto RM)

Smartphonecafé zoekt vrijwilligers

ALKMAAR - Leuk om mensen te helpen met hun tablet of smartphone? Bibliotheek Kennemerwaard zoekt een vrijwilliger die op vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur samen met een medewerker het digitale spreekuur wil verzorgen in het wijkkantoor Rivierenwijk.

In wijkkantoor Rivierenwijk

Tijdens het spreekuur kunnen bezoekers binnenlopen met vragen. 'Bijvoorbeeld hoe installeer ik een app?' Er zijn ook tablets aanwezig voor wie iets wil leren en geen tablet bij zich heeft. Het spreekuur wordt samen met een medewerker van de bibliotheek bemand die ook op dat moment aanwezig is.

Bibliotheek Kennemerwaard is op zoek naar enthousiaste en zelfstandige vrijwilligers die het leuk vinden om mensen te helpen. "Je bent geduldig en sociaal. Je hebt ervaring met het gebruik van smartphones en tablets en je vindt het leuk om andere mensen uitleg over het gebruik ervan te geven. Je bent beschikbaar op de vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Je woont in Heerhugowaard of in de directe omgeving van Heerhugowaard", aldus een woordvoerder.

Wat wordt geboden?

Bibliotheek Kennemerwaard biedt vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving. Men krijgt een gratis bibliotheeklidmaatschap, deskundigheidsbevordering en er is jaarlijks een gezellige inspiratiebijeenkomst.

Nieuwsgierig geworden?

Interesse om als vrijwilliger aan de gang te gaan voor het tablet- en smartphone café? Of zijn er vragen over deze functie? Stuur voor 28 maart een mailtje met motivatie naar Hanneke Hoffmann (vrijwilligerscoördinator Heerhugowaard) via vacaturevrijwilliger@bknw.nl.

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen wordt van de vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. Deze wordt aangevraagd.