De film 'Goud'.
De film 'Goud'. (Foto: aangeleverd)

Boeiende nagesprekken in Filmhuis Alkmaar

ALKMAAR - Regisseur Lievnath Faber geeft zondag 22 maart een gevoelig en intiem inkijkje in een van de meest ingrijpende momenten in iemands leven. Het leven willen verlaten omdat de levenspijn de levensvreugde verdrijft.

'Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop'

Documentairemaker Rosemarie Blank volgt haar levensgezel van zeer nabij en samen maakten ze deze film van zijn laatste dagen. Het dilemma, de strijd. In cinematografisch fascinerende scenes en met humor weet ze het leven in zijn meest naakte en pure vorm te maken. De film 'Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop' is een ode aan een levensgenieter die tot het einde voor zijn leven blijft vechten, tot zijn laatste besluit valt. Nagesprek met regisseur Lievnath Faber.

Goud

29 maart is de film 'Goud' te zien, die gaat over de jonge turnbelofte Timo en zijn gehandicapte vader Ward die samen e´e´n grote droom delen: goud halen op de Olympische Spelen. Maar als Timo fysiotherapeute Irene ontmoet, raken nieuwe gevoelens in strijd met Timo's toewijding aan zijn vader en de Olympische missie. Nagesprek met regisseur Rogier Hesp.

Voor reserveringen of meer informatie: kijk op www.filmhuisalkmaar.nl

De film 'Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop'.