Beeld uit de film Shoplifters.
Beeld uit de film Shoplifters. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Bij Filmhuis Schoorl in De Blinkerd worden vrijdag 17 januari twee films vertoond.

Om 15.00 uur draait 'Moonrise Kingdom' (2012) van Wes Anderson. Als in de zomer van 1965 de verliefde tieners Sam en Suzy van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders waartoe Sam behoort onder leiding van hopman Ward (Edward Norton) tot aan de sullige sheriff Sharp (Bruce Willis) die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy (Frances McDormand). Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg (Tilda Swinton) zetten de gebeurtenissen op scherp.

'Shoplifters'

Om 20.00 uur draait 'Shoplifters' (2018), waarmee regisseur Hirokazu Koreeda de Gouden Palm won. Osamu en zijn zoon Shota stelen regelmatig uit winkels en komen op een dag de jonge Yuri tegen, die in het gure weer buiten moet overleven. Osamu's vrouw Nobuyo aarzelt aanvankelijk om het meisje in hun midden op te nemen, maar bindt uiteindelijk in. Ondanks dat het gezin het financieel niet breed heeft en zich daarom richt op winkeldiefstallen, lijken ze samen een gelukkig leven te hebben. Dit verandert wanneer een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen doet blootleggen.

Kaarten à € 10,- (€ 7,50 onder 18 jaar) kunnen besteld worden via www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling (de zaal is open een uur voor de voorstelling).

Filmstill uit Moonrise Kingdom.