KNSB Cup Kunstrijden in De Meent.
KNSB Cup Kunstrijden in De Meent. (Foto:www.pietures.nl)

KNSB Cup Kunstrijden in De Meent

ALKMAAR - In de aanloop naar de Nederlandse kampioenschappen annex de internationale Challenge Cup in februari 2020 worden drie selectiewedstrijden georganiseerd voor kunstrijders in de hoogste divisie. De 3e en tevens laatste KNSB Cup wordt verreden op 18 en 19 januari op de Meent Bauerfeind.

Om deel te kunnen nemen aan het hoogste niveau van de landelijke competitie in deze artistieke schaatssport dient elke kunstrijder aan het begin van het seizoen aan te tonen dit niveau te beheersen met het behalen van een bepaalde schaatsvaardigheidstest per categorie. Op tenminstens één van de drie KNSB Cups dient vervolgens een technische limiet gereden te worden om in aanmerking te komen voor een ticket voor de finale. De te behalen puntenlimieten zijn per leeftijdscategorie verschillend. Voor de Alkmaarsche IJsclub, de Meent Bauerfeind en Alkmaar Sport is het traditie geworden om eenmaal per seizoen de cup te mogen organiseren. De kwalificatiewedstrijd vindt inmiddels voor de zesde keer plaats in Alkmaar. Tijdens de wedstrijd in Alkmaar verschijnen 7 rijders voor AIJC Kunstrijden aan de start: Katya ElKalaani (14 jaar), Alessia Ballirano (14 jaar), Kaylee Moree (14 jaar), Melissa Hopman (15 jaar) en Billy de Munk 15 jaar (allen Advanced Novice) en Iris Groot (17 jaar) en Lika Brons (18 jaar) (beiden junioren).

Zaterdag 18 januari vindt de wedstrijd plaats tussen 9.00-17.00 en op zondag 19 januari tussen 10.00 tot 16.00. Toegang is gratis, bezoekers zijn van harte welkom op onze tribune en Horeca TRCK is het gehele weekend geopend voor heerlijke versnaperingen. De wedstrijd in Alkmaar wordt wederom live uitgezonden via Show Your Skill.Online. De livestream is te vinden via facebook: www.facebook.com/ShowYourSkill.Online/.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding