Afbeelding
(Foto: Neal Preston)

Bij Filmhuis Schoorl worden vrijdag 24 januari twee muziekfilms vertoond.

'Rocketman'

Om 15.00 uur draait de autobiografische film 'Rocketman' (2019) van regisseur Dexter Fletcher. Reginald Dwight (Taron Egerton) groeit op in het Engeland van de jaren vijftig en ondervindt weinig liefde van zijn ouders. Hij is geïnteresseerd in muziek en wil optreden voor zijn vader die geen enkele belangstelling toont voor zijn zoon of zijn talenten. Reginald wordt toegelaten tot de Royal Academy of Music en krijgt belangstelling voor rockmuziek. Een muzikant vertelt hem dat hij alleen succesvol kan worden als hij zijn oude leven achter zich laat. Die les knoopt Reginald, die zich inmiddels Elton John noemt, goed in zijn oren: hij accepteert dat hij homoseksueel is en ontwikkelt zijn flamboyante podiumact die hem tot een wereldberoemde ster maakt. Hoofdrolspeler Taron Egerton, die alles zelf inzong, werd bekroond met een Golden Globe voor beste acteur in een musical of komedie; ook het liedje 'I'm Gonna Love Me Again' viel in de prijzen.

'A Star Is Born'

Om 20.00 uur staat 'A Star Is Born' (2018) op het programma, een Amerikaanse muzikale romantische film uit 2018, geregisseerd door Bradley Cooper en de derde remake van de gelijknamige film uit 1937. Jackson Maine (Bradley Cooper) is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij een getalenteerde onbekende zangeres ontdekt, genaamd Ally (Lady Gaga). Terwijl de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen helpt Jackson Ally op weg in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière in de schaduw komt te staan van die van Ally begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan en valt zijn wereld langzaam uit elkaar door zijn alcohol- en drugsverslaving. 'A Star is Born' werd genomineerd voor acht Oscars, waaronder voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice, en werd bekroond met een Academy Award voor het liedje 'Shallow'.

Reserveer tickets

Meer informatie of reserveren? Kaarten à € 10,- (€ 7,50 onder de achttien jaar). Kaarten kunnen besteld worden via www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling. De zaal is open een uur voorafgaand aan de voorstelling.

De films worden vertoond zonder pauze. Een toegangskaart geeft tevens recht op een consumptie na afloop van de filmvoorstelling.

Filmhuis Schoorl is te vinden in De Blinkerd aan de Heereweg 150 in Schoorl.

Afbeelding