Afbeelding
(Foto: )

Start nieuwe leesclub in Bergen

BERGEN - In de Week van de Leesclub, van 25 tot en met 31 januari, vinden er door het hele land bijeenkomsten plaats om nieuwe leesclubs op te richten. Zo ook in Bergen.

Infobijeenkomst tijdens Week van de Leesclub

Geïnteresseerden zijn donderdagochtend 30 januari vanaf 11.00 uur van harte welkom in Bibliotheek Kennemerwaard aan de Dreef 1 in Bergen, voor een informatiebijeenkomst over leesclubs kunstgeschiedenis. De bijeenkomst is vrijblijvend en aanmelden mag via elly.bart@senia.nl. Wie niet aanwezig kan zijn, maar wel meer zou willen weten over de leesclub kan zijn belangstelling ook mailen naar info@senia.nl.

Week van de Leesclub

De Week van de Leesclub is een initiatief van landelijke leescluborganisatie Senia, in samenwerking met bibliotheken, boekhandels en andere organisaties rondom lezen en leesclubs. Doel is het samen lezen en praten over literatuur te bevorderen: in een leesclub lees je meer, en ontmoet je gelijkgestemden! Kijk voor meer informatie en de volledige agenda op www.weekvandeleesclub.nl.

Leeswijzers geven houvast

Senia richt in heel Nederland leesclubs op. Leidraad voor de groepen is een lijst van boeken over (onderwerpen over) kunstgeschiedenis die is opgesteld door deskundigen. Senia-leesclubs lezen zes à zeven boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die in het gesprek houvast geven.

Meer informatie o­­­ver deze werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Afbeelding