Elske Doets spreekt de leerlingen van de BSG toe.
Elske Doets spreekt de leerlingen van de BSG toe. (Foto: Vincent de Vries)

Elske Doets inspireert jonge BSG'ers

BERGEN - Elske Doets, Zakenvrouw van het Jaar in 2017, hield dinsdag 4 februari een lezing op de Berger Scholengemeenschap.

In een bomvolle aula met meer dan driehonderd vrouwelijke leerlingen van vijftien jaar en ouder gaf Elske een interactieve lezing waarbij de focus lag op het omarmen en uitspreken van de ambitie om ondernemer, topvrouw of politica te worden. Elske: "Nog steeds blijft het aantal vrouwen in de politiek ergens rond een derde hangen en dit zou veel hoger moeten zijn. Veel vrouwen zijn zich niet bewust van de impact die ze zouden kunnen hebben."

Ribbius Peletier-penning

De beste vrouwelijke BSG-leerlingen met politiek debattalent uit deze masterclass werden door Elske uitgenodigd om bij de uitreiking van de Ribbius Peletier-penning bij de provincie Noord-Holland een betoog te houden. De uitreiking vindt in maart plaats op het Provinciehuis in Haarlem.

YLBA

Doets is de initiatiefneemster van de Young Lady Business Academy (YLBA), waarmee ze zich inzet om ambitieuze jonge meiden tussen de 15 en 24 jaar verder op weg te helpen in het bedrijfsleven. Ze wil hen inspireren en motiveren hun doelen en dromen na te jagen door hen inspiratie en handvatten te reiken van topvrouwen uit de zakenwereld en politiek.

Afbeelding