Nic uit de film Beautiful boy.
Nic uit de film Beautiful boy. (Foto: aangeleverd)

SCHOORL - Bij Filmhuis Schoorl worden 14 februari de volgende films vertoond:

Onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en een zoon

Beautiful Boy

15.00 uur

De getalenteerde Nic groeit op in een warm gezin en heeft een goede band met zijn ouders. Desondanks bekruipt hem in zijn tienerjaren een duister gevoel en verliest hij zichzelf in drugsgebruik, met name in Crystal Meth. Vader David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar wil Nic wel gered worden en is loslaten misschien de enige mogelijkheid? Het aangrijpende en ontroerende 'Beautiful Boy' vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en een zoon.
V.S., 2018, 120 minuten, regie: Felix van Groeningen, met: Steve Carell, Timothée Chalamet en Maura Tierney, genre: biografie, drama.

Eye In The Sky

20.00 uur

zenuwslopende thriller over moderne oorlogs- voering

Kolonel Catherine Powell (Helen Mirren) staat aan het hoofd van een geheime drone missie om een groep terroristen gevangen te nemen in Nairobi, Kenia. Wanneer ze verneemt dat de groep een zelfmoordaanslag plant, verandert haar doel in het doden van de terroristen. Steve Watts (Aaron Paul), de piloot die de drone bestuurt, neemt het schuiladres waar de terroristen verblijven in het vizier, net op het moment dat een 9-jarig meisje zich in de 'kill zone' begeeft. Powell zal moeten bepalen of de actie doorgaat of niet. Intelligente en zenuwslopende thriller over moderne oorlogsvoering die de kijker — zonder al te veel bombast — op de stoel van de piloot, de officieren en de politici plaatst en vraagt: hoeveel is het leven van een onschuldige omstander waard?
V.K. / Canada, 2015, 102 minuten, regie: Gavin Hood, met: Helen Mirren, Aaron Paul en Alan Rickman, genre: drama, thriller.

Meer informatie?

Reserveren van kaarten á €10 (€ 7,50 onder de 18 jaar) via www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling (de zaal is open een uur voor de voorstelling).

De film wordt vertoond zonder pauze, een toegangskaart geeft tevens recht op een consumptie na afloop van de filmvoorstelling.

Filmhuis Schoorl bevindt zich in De Blinkerd aan Heereweg 150 in Schoorl.

Kolonel Catherine Powell in de film 'Eye in the sky' wordt gespeeld door Helen Mirren.