Iduna Paalman.
Iduna Paalman. (Foto: Aangeleverd)

Poëziemeeting Awater Live bij Eerste Bergensche Boekhandel

BERGEN - In de Eerste Bergensche Boekhandel is vrijdag 14 februari een avond over het winternummer van poëzietijdschrift Awater. Debutant Iduna Paalman interviewt haar voorbeeld Hagar Peeters, waarna beiden een voordracht verzorgen. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Awater Live wil het poëzietijdschrift Awater en de Poëzieclub breder onder de aandacht brengen. Bij het verschijnen van ieder nummer organiseren ze daarom evenementen waarop ze de nieuwe editie van Awater presenteren. Dit doen ze in een omgeving die aansluit bij hun doelstelling. Awater Live wordt mede mogelijk gemaakt door het Lira Fonds.

Debutant en idool

Iduna Paalman schrijft poëzie, proza en toneelteksten. In het najaar van 2019 verscheen bij uitgeverij Querido haar zeer goed ontvangen poëziedebuut 'De grom uit de hond halen'. De Volkskrant riep haar vervolgens uit tot literatuurtalent van het jaar. In 2003 verscheen van Hagar Peeters bij De Bezige Bij haar tweede dichtbundel 'Koffers zeelucht', die werd bekroond met de Jo Peters Poëzieprijs en de J.C. Bloemprijs. In september 2015 verscheen haar alom geprezen debuutroman 'Malva', waarvoor ze de eerste Fintro Literatuurprijs (voormalige Gouden Boekenuil) 2016 kreeg en genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs, de Bronzen Uil, de Inktaap en de ANV Debutantenprijs en is tot nog toe in zes talen vertaald.

De Eerste Bergensche Boekhandel, Oude Prinsweg 11 in Bergen. Meer info op www.eerstebergenscheboekhandel.nl of via 072-5812481.

Hagar Peeters.