Artist impression van de plannen.
Artist impression van de plannen. (Foto: Attika Architekten Amsterdam)

Nieuwe kansen voor centrum door plan uit 2010 voor Harmonie-locatie?

Vervolg van de voorpagina

raad haalde de maatschappelijke groeperingen er weer bij en de wethouder benoemde het oude plan 1.0 als keiharde randvoorwaarde om te proberen de zaak alsnog tot een goed einde te brengen en dus konden we in ons gesprek met de wethouder onze steun daaraan geven."

Drie blije personen

"Bij de familie Schrama zou terugkeer naar het oude plan ook in de smaak kunnen vallen, want dat maakt mogelijk dat ze de nieuwe parkeergarage kunnen exploiteren", zeggen Valkering, Grondhout en Meijer onafhankelijk van elkaar. "Die parkeerkelder is ook hartstikke goed voor het centrum. We begrijpen daarnaast heus wel dat Schrama extra kosten heeft gemaakt toen de boel stagneerde. Die kosten moeten redelijkerwijs worden vergoed. En voor de Aldi moet gewoon een andere locatie komen, want iedereen ziet dat die nu te krap is behuisd."

'Voor de Aldi moet gewoon een andere locatie komen'

Wethouder Valkering ziet mogelijkheden voor een andere locatie, maar beseft ook dat de Aldi zekerheid wil hebben. Hij streeft nu naar bespreking dit voorjaar in de gemeenteraad van een door alle partijen gedragen plan. "Ik geef niet graag op", zegt Valkering. "De gemeente stond een tijdje stil, we hebben veel intern gepraat. Nu ligt er veel te doen, met hernieuwde energie en een fris college."

Vooralsnog sprak het Bergens Nieuwsblad met drie blije personen, verheugd over de beweging die misschien geschiedenis zal schrijven in Bergen.