The Best Excotic Marigold Hotel.
The Best Excotic Marigold Hotel. (Foto: aangeleverd).

Films in Filmhuis Schoorl

SCHOORL - Bij Filmhuis Schoorl in De Blinkerd aan de Heereweg 150 worden vrijdag 21 februari twee films vertoond. Reserveer via www.filmhuisschoorl.nl.

Om 15.00 uur draait 'Babette's Feast' in het kader van Cinema Culinair, een unieke samenwerking tussen Filmhuis Schoorl en een team van plaatselijke keurkoks wordt een exclusief driegangendiner bereid vóór dorpelingen, dóór dorpelingen. Tijdens de maaltijd wordt nagepraat over 'Babette's Feast', een bekroond Deens drama over twee zussen die in een geïsoleerd dorpje wonen bij hun streng gelovige vader. Op zekere dag arriveert een Franse vluchtelinge, Babette. Zij nemen haar in huis, waar zij werkt als dienstmeid. Nadat hun vader sterft organiseren de zusters een feest ter nagedachtenis. Babette weet hen over te halen het feestmaal te mogen bereiden. Het wordt een maal om nooit te vergeten voor de dorpelingen.

'Best Exotic Marigold Hotel'

Om 20.00 uur draait 'The Best Exotic Marigold Hotel' uit 2011, over een groep Britse gepensioneerden die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische India. Ze laten zich verleiden door de gelikte advertentie van het gerestaureerde luxueuze Marigold Hotel, maar de folder blijkt een nogal vertekend beeld te geven. Het blijkt dat het voormalige paleis nog net niet van ellende in elkaar stort. Toch wordt het een onvergetelijke trip...

Film Babette's Feast.